Fogorvosi és fogászati ügyelet - Debrecen

Dr. Horai Zsolt

Fogorvos
Kertvárosi fogászat Debrecen, Kosztolányi D. u. 33.Telefon: +36 20 945‑7198

Kertvárosi fogászat
Fogorvosi rendelő

Fogorvos

Dr. Horai Zsolt fogszakorvos

Szakterület

Fogorvosi rendelőnkben teljes körű fogászati ellátást biztosítunk, gyakorlatilag az általános fogászat összes területével foglalkozunk

Rendelőink

Kertvárosi Fogászat Debrecen, Kosztolányi Dezső u. 33.
Fogorvosi magán rendelő. Hétvégi és éjszakai fogászati ügyelet Debrecen térkép

Divinus Fogászat Debrecen, Nagyerdei krt. 1. Divinus Hotel alagsor - fogorvosi rendelő

Hajdúnánási fogászati rendelő
Hajdúnánás, Kossuth u. 10. Városi Rendelőintézet
Ingyenes körzeti fogászati alapellátás és térítéses teljes körű fogorvosi szolgáltatás
Hajdúnánás térkép

Telefon

+36 (20) 945-7198

Rendelési idő

Kertvárosi fogászat
kedd, csütörtök: 15-19 óráig

Egyeztetés alapján
más időpontokban is fogadunk betegeket.
Az állandó, folyamatos HÉTVÉGI ÉS ÉJSZAKAI FOGÁSZATI ÜGYELET biztosítását ha nem is tudjuk mindig garantálni, sürgős esetekben azonban a 22 óráig hozzánk forduló betegek problémáját általában meg szoktuk tudni oldani.
A sürgősségi ellátás igénybevételéhez előzetes, telefonon történő bejelentkezés szükséges!

Divinus Fogászat
szerda: 10-16, péntek: 10-15 óráig

Hajdúnánási rendelő
hétfő: 8-15.30 óráig

Magán egészségpénztár

Számos magán egészségpénztárral állunk szerződéses kapcsolatban, így azok tagjai vissza is igényelhetik a rendelőinkben végzett fogászati ellátás költségeit

Részletfizetési lehetőség

Kedvező áraink mellett részletfizetési lehetőség biztosításával is szeretnénk mindenki által elérhetővé tenni magas színvonalú, korszerű szolgáltatásainkat.

Fogászat - fogorvosi rendelő Debrecen és Hajdúnánás
Dr. Horai Zsolt fogorvos

Miért lett olyan népszerű a cirkónium a fogászatban?

A cirkónium-dioxid (cirkon) valóban nagy áttörést hozott a fogorvosi szakmában. A jelenleg ismert legmodernebb és legjobb minőségú fogászati anyag. Hogy miért csak az utóbbi években kezdett igazán elterjedni a fogászatban, annak kézenfekvő oka van. Ugyanis a cirkónium-oxid fogpótlások (koronák, cirkónium vázas hidak) elkészítése nagyon speciális, úgynevezett CAD/CAM rendszert igényel, így a hagyományos fogtechnikai laboratóriumok önmagukban nem alkalmasak annak elkészítésére.
A cirkónium-dioxid koronák számtalan előnnyel rendelkeznek a fémvázas kerámia fogpótlással szemben. Esztétikai szempontból sokkal szebb, természetesebb hatást keltenek, mivel a fémvázas koronák széleinél - ahol nincs mögöttük a fém - mindig megfigyelhető egy kontúr változás, illetve az íny közelében is egy szürke szegély látható. Ezzel szemben a cirkónium-dioxid alapú koronák pont olyanok, mint a leggyönyörűbb természetes fog, fénytörésük teljesen megegyezik azzal. További nagy előnye, hogy fémallergia esetén is teljes biztonságot nyújt. Sajnos napjainkban egyre nagyobb mértékben növekszik az allergiás megbetegedések száma, így a fogászatban is egyre több problémát okoz. Gyakori panasz a szájégés, nyelvbizsergés, szájszárazság, fekélyek keletkezése, az ínygyulladás, fogínyvérzés, melyek hátterében nem ritkán az allergia áll. A hagyományos fémvázas kerámia fogpótlásoknál alkalmazott nikkel, króm, kobalt egyre gyakrabban váltanak ki allergiás reakciókat, de még a titán ötvözetből készült váz esetén is előfordul túlérzékenység. Mivel a cirkónium-dioxid vázas fogpoótlások semmilyen fémet nem tartalmaznak, így allergia szempontjából teljesen megbízhatók, biokompatibilitása az aranyét is felülmúlja. Mindezen túl nagyon erős és tartós megoldást kínál, mivel a cirkónium-dioxid vázas koronák hajlítószilárdsága hat-tízszerese a hagyományos porcelán koronáénak.

Mi az a fogbeültetés illetve implantátum?

Az implantátumokat a hiányzó fogak pótlására használják. A fogpótlás implantátummal történő megoldását fogbeültetésnek nevezik. A lényege, hogy az állcsontba először egy furatot készítenek, majd ebbe a furatba egy fém implantátumot helyeznek. Az implantátum kiálló részéhez már hagyományos módon rögzíthető a korona. Előnye, hogy nem kell a szomszédos egészséges fogakat lecsiszolni, illetve ha nincsenek természetes fogak, akkor is alkalmazhatók. A hagyományos implantátumok egy fogászati műtét keretében kerülnek beépítésre, és csak hetek-hónapok után használhatók. Ezzel szemben, az általunk alkalmazott korszerű eljárásnak köszönhetően az implantátumok műtét nélkül, gyorsan, fájdalommentesen helyezhetők be, és gyakorlatilag azonnal terhelhetők. A biztonság kedvéért az első hetekben azért érdemes kerülni a frissen beültetett implantátumok fokozott terhelését.

A mini implantátumok (mini implant) valamivel kisebb méretűek a normál implantátumoktól, és emiatt kisebb mértékben terhelhetők, viszont kiválóan használhatók pl. kivehető fogsorok rögzítésére.

A levett hidak ideiglenesen visszarakhatók?

Általában a hidak levétele úgy történik, hogy a porcelán borítást és a fémvázat is átvágják, majd lefeszítik a csonkról. Ebben az esetben sajnos nem tehető viszza a híd még ideiglenes jelleggel sem. Rendelőnkben azonban rendelkezünk egy olyan speciális - a fogászati fúrógépre csatlakoztatható, magas rezgésszámú speciális műszerrel, melynek segítségével szétvágás nélkül, tehát egyben levehető a híd. Ennek köszönhetően a kezelés idejére visszatehető, így egyetlen napra sem kell a betegnek "fog nélkül" elhagynia a rendelőt.

Mi a fogkő, és milyen problémát okoz, ha nem távolítják el?

A fogkő a fogakon lévő lepedékből alakul ki. A nyál ásványi anyag tartalma a lepedékkel keveredve elmeszesedik, fogkövet képez. A kialakult fogkő a fogmosás útján már nem távolítható el, ehhez speciális fogorvosi készülékre van szükség. A helyes fogmosással nagy mértében csökkenthető a fogkőképződés, viszont teljesen megakadályozni így sem lehet, mert bizonyos részekhez nem fér hozzá a fogkefe. A fogkőben rengeteg baktérium telepszik meg, és ezek a baktériumok fogínyvérzést, fogágy-gyulladást okoznak, aminek további következménye az egyébként egészséges fogak meglazulása és elvesztése lehet. Gyakran a kellemetlen szájszag is figyelmeztető jele a jelentős mértékű fogkőképződésnek, de mind e mellett a fogak sárgulásában, elszíneződésében is nagy szerepet játszik.
A fenti problémák elkerülése érdekében - még a legtökéletesebb otthoni szájápolás mellett is - évente két alkalommal szükséges a fogkövet fogorvossal eltávolíttatni. Rendelőnkben a legkorszerűbb ultrahangos készülékkel - fájdalommentesen - végezzük el a fogkő eltávolítását.

Mi okozza a fogszuvasodást, és hogy előzhető meg?

A fogszuvasodás (caries) a fogak felszínétől kiinduló idült folyamat, ami a fogállomány végleges roncsolódásával jár. Bizonyos ételek elfogyasztása után a fogakon beindul az úgynevezett plakk-képződés. A plakk - amely a fogak felszínéhez tapad - nem más, mint a fogak felszínén összegyűlő baktériumok összessége. A plakk a fogak felszínén biokémiai folyamatot indít el, aminek eredménye képpen savas közeg (ph 5,2-5,7 alatti érték) keletkezik, s a fogzománcból ásványi anyagok oldódnak ki. A fogszuvasodás kezdetben még visszafordítható folyamat, de ha nem kezelik időben, akkor előbb-utóbb eléri a dentint, majd végül következik a fogbél.
A fogszuvasodás megelőzésében nagy szerepe van a fluoridoknak. A fluor növeli a fogzománc savakkal szembeni ellenállóképességét, és gátolja a baktériumok anyagcseréjét. Használjon fluoridtartalmú fogkrémet, fluoridddal dúsított konyhasót. Kerülni kell a cukor fogyasztását, így megakadályozható, hogy a plakk ph értéke a kritikus ph 5.2-5.7 alá süllyedjen. A legfontosabb szerepe azonban a plakk eltávolításának, a helyes és rendszeres fogmosásnak, valamint a félévenként történő fogászati ellenőrzésnek van.

Miért fáj a fog?

A fogfájás általában akkor lép fel, amikor már olyan mértékű a szuvasodás, hogy az elérte a fogbélben található ideget. Ilyenkor már egyszerű fogtöméssel nem oldható meg a probléma, a fogat vagy gyökérkezelni kell, vagy ha már erre sincs mód, akkor el kell távolítani. Ezért mindenképpen ajánlatos évente legalább két alkalommal felkeresni a fogorvost, hogy a kezdődő szuvasodás idejében megfékezhető legyen.

Milyen lehetőségek vannak a fogak tartós fehérítésére?

Ha a kereskedelmi hirdetések alpján kellene válaszolni, akkor azt mondhatnánk, hogy rengeteg termék található a piacon, ami a fog fehérítésére szolgál. Azonban azt tudni kell, hogy ezen termékek döntő többsége teljesen alkalmatlan a fogak tartós fehérítésére, és emellett komoly mértékben károsíthatják a fogzománcot.

A fogfehérítés leggyorsabb, leghatásosabb és legbiztonságosabb módja a rendelői fogfehérítés. Itt egy speciális gélt kenünk a páciens fogaira, és egy védőréteget helyezünk a fogínyre. Ezek után egy erre a célra kifejlesztett plazma lámpával világítjuk meg a fogakat. Ez jelenleg a legkorszerűbb fogfehérítési módszer a világon. Segítségével a beteg egyből fehér fogakkal távozik a rendelőből. Természetesen a kezelés teljesen fájdalommentes.

Létezik egy másik - hasonlóan hatásos és biztonságos mód is, az úgynevezett otthoni éjszakai fogfehérítés. Ennél a fog lenyomata alapján egy speciális sínt készítünk a beteg számára, amelybe otthon belehelyezi a fehérítő gélt, és éjszakára felhelyezi azt a fogakra. Ez a módszer olcsóbb, de lassabban fejti ki hatását (kb. 2 hét) és kissé kényelmetlen.

Fogfehérítés

Bármely módszert is alkalmazzuk, nagyon fontos, hogy a fogfehérítés előtt egy alapos fogkőeltávolítás és polírozás történjen, mert enélkül minden fogfehérítési módszer hatástalan marad.

Új Magyarország

FIgyelem!
A HÉTVÉGI ÉS ÉJSZAKAI FOGÁSZATI ÜGYELET JELENLEG SZÜNETEL.

Éjszakai fogászati ügyelet

A fogorvosi ügyelet vonatkozásában az állandó rendelkezésre állást nem tudjuk garantálni Előzetes egyeztetés szükséges!

Képek a rendelőről

Kertvárosi fogászat - fogorvosi rendelő Debrecen, Kosztolányi Dezső u. 33.
Debrecen térkép

Kövessen minket a Facebook-on is

AKCIÓ!

A Divinus fogorvosi rendelőnkben most akciós ajánlatokkal várjuk pácienseinket.

Divinus Fogászat

FOGFEHÉRÍTÉS

A fogorvos által végzett fogfehérítés az esztétikai fogászat legkedveltebb része.

Fogfehérítés előtt
Fogfehérítés

Fogfehérítés után
Fogfehérítés

Mint a fenti képeken is jól látható, a fogfehérítés eredményeképpen tartósan, gyönyörűen csillogó hófehér fogakat kapunk.

Újdonság: Bio fogfehérítés

Megkérdeztük pácienseinket, hogy miért éppen minket választottak

magas színvonalú, minőségi fogorvosi ellátás
fájdalommentes kezelés
rövid átfutási idő
teljeskörű garancia
rendkívül kedvező árak
részletfizetési lehetőség
közvetlen, barátságos személyzet és környezet
rugalmas, kötetlen rendelési idő (Debrecen)
hétvégi és éjszakai fogorvosi ügyelet (Debrecen)
magán egészségpénztár elszámolási lehetőség

Forduljon hozzánk Ön is bizalommal, s mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Önt is az elégedett pácienseink népes táborában üdvözölhessük. Számunkra az Ön mosolya a legfontosabb!